Mad er et rimeligt taknemmeligt objektiv at fotografere, det ligger for det meste stille på tallerkenen, kommer kun sjældent til at lukke øjnene ved blitzen og ser i al sin enkelthed lækkert ud.

Derudover er madbilleder og madfotografering en helt særlig kategori, som det kræver lang tid at raffinere, og som altid har været min store interesse inden for fotografi. Maden spiller en kæmpe rolle i vores hverdag, og selvom vi bare skal have en rugbrødsmad med leverpostej og rødbede for at stille den værste sult, skal det gerne være den rigtige leverpostej på det rigtige rugbrød. Som aldrig før går vi op i råvarer, produktion, opskrifter, fælles middage og smage.

Øjnene og næsen stimuleres af duften af nybagt brød og ved synet af en flot anrettet tallerken, men kom ikke og sig, at hørelsen ikke også kommer på arbejde ved lyden af et sprødt æble, der knases. Sanseligheden er alfa og omega ved billeder af mad, for her må vi snyde øjnene til at gøre arbejdet for de andre sanser. Man skal kunne fornemme følelsen af det bløde skind på en fersken, og den friske, søde duft og saften, der render ned af hagen ved den første bid, selvom man kun ser et billede.  

Madfotograf med kærlighed til kamera og kogekunst

Som madfotograf må man være åben over for sanserne og lade råvarerne guide kreativiteten, men der er også et element af foodstyling, som sætter rammerne for det perfekte skud. Man kan vælge at fokusere på serveringen af den færdige ret, eller på processen med råvarerne over for det færdige resultat. De rigtige elementer på bordet kan være ligeså vigtige for at sætte en stemning om måltidet som selve maden på bordet. Hele den personlige del omkring det at tilberede et måltid og servere det ligger i fortællingen, der skal indfanges i et enkelt billede, og det gør stylingen af maden enormt vigtig.

Mit arbejde som madfotograf er drevet af lige dele kærlighed til kameraet og til kogekunsten. Med mere end 15 års erfaring i at lave madbilleder, har jeg blandt andet haft mulighed for at tage billeder til kogebøger, editorials i magasiner, fødevarer emballager, kommercielle kampagner, portrætfotos af kokke og billedserier af restauranter og spisesteder. Hver gang er det en fornøjelse af blive inspireret af alt det, som maden vækker i hver og en af os, og synergien i samarbejdet omkring fotograferingen er afgørende for, at vi sammen får skabt det helt rigtige madbillede.

Fae Mackerel 1 02
Jomfruhummer Paa Tomatkompot 2