I køkkenet sker magien. Alt det, der serveres på tallerkenen, er tryllet frem i køkkenet, og hver kok har sine egne tricks i ærmet.

Med kogebøger er man så heldig, at kokkene deler ud af disse hemmeligheder, og det er altid en stor fornøjelse at fange disse tricks i fotos til kogebøger og fortolke dem i et nyt billedsprog og madunivers.

Man kan være kokke på utallige niveauer, fra gourmetkokke på flotte restauranter med hvide duge til kokke i sandkassen med plastikskovle og sand knasende mellem tænderne, men glæden ved at gøre sig umage og servere noget, man har lavet, er ens. Den passion og kærlighed til maden lyser ud af kokkene bag retterne, og retterne afspejler i lige så høj grad kogekunsten. For det er kunst, og en stor del af madfotografering er også at lade billedet afspejle processen i køkkenet og kokken bag gryderne. Derfor er det altid sjovt at tage sit kamera med i køkkenet og tage portrætfotos af de hårdtarbejdende kokke. Det er stemningen i køkkenet, der sætter sit præg på maden og trækker en rød tråd gennem kogebogen.

Madentusiast og fotonørd

Det er som madentusiast og fotonørd en kæmpe fornøjelse at få lov til at tage billeder til kogebøger. Her får man lov til at præge billedsproget og fortælle historierne bag retterne. Man kan fokusere på redskaberne og teknikken, på anretningerne og middagen rundt om bordet, og tallerkener og locations kan være lige så meget med til at sætte stemningen i kogebogen. Visuelt kan man skabe helt særlige oplevelser, som kogebogen skal formidle til sin nysgerrige og sulte læser. Siderne i en smuk kogebog skal få læseren til at ville løbe i køkkenet med det samme, og den sjove udfordring bliver så at få dem til at ville gøre det, hver gang en ny side bliver vendt.

Jeg forsøger altid at være på forkant med det, der sker i branchen, og bruger hele verden som inspiration ved til stadighed at deltage i fotofestivaler for madfotografer. Jeg deltager gerne i workshops med yngre kolleger, ligesom jeg også inspireres af de gamle mestre inden for faget. Teknik og stil smitter af, men vigtigst af alt er det tætte samspil med forfatteren, der får kreativiteten til at boble over.